Tre utvalda artiklar med flyttips

Tre utvalda artiklar med flyttips

Kvällstidningar, personliga bloggar och flyttfirmor… Det går att hitta flyttips på en rad olika ställen på internet. En del mer kreativa än andra. Här presenteras tre utvalda artiklar med flyttips från olika källor.

För dig som har för många saker

Ett vanligt tips, som förekommer i flera olika artiklar med flyttips, är att rensa ur. Ta tillfället i akt och gå igenom vad som egentligen måste finnas kvar efter flytten. Ju mindre att flytta – desto lättare går flytten och starten i det nya boendet.

  • Sälj

Genom att påbörja rensningen någon månad i förväg finns tid att lägga upp saker på Blocket, Tradera och liknande plattformar. Eller varför inte skapa en loppmarknad i hemmet? Allt som ska flyttas läggs i lådor medan resten får vara kvar i lägenheten. Därmed kan de som är intresserade att handla komma till lägenheten och se vad som finns kvar.

  • Second Hand

Det som är helt och rent kan skänkas till Second Hand. Många av dessa företag kommer gratis hem till privatpersoner för att hämta möbler, kläder m.m. Enkelt sätt att bli av med saker, dessutom går pengarna till välgörenhet.

  • Magasinera

Har du saker du behöver – men som inte får plats i nya boendet. Se över möjligheten att magasinera.

Artiklar med flyttips kring flytthjälp

Känns det svårt och tungt att hinna med allt vid flytten? Ta in hjälp. En flyttfirma kan både hjälpa till med att packa ner, flytta, packa upp och montera möbler. Låt sedan en städfirma ta hand om flyttstädningen så kan eget fokus ligga på att göra snyggt på nya adressen.

Flytta ihop, isär eller en blandning?

De flesta artiklar med flyttips tar upp praktiska tips vid en flytt så som att packa, flytta och planera. Det är däremot färre som tar upp punkter att tänka på utifrån varför flytten sker. Är det ett gift par som ska gå skilda vägar? Är det två ogifta personer som ska flytta in under samma tak? Är det första gången personen flyttar?

Självklart är det stor skillnad på vad man bör tänka på gällande flytten beroende på orsak bakom flytten. Läs gärna artiklar med flyttips som underlättar själva flyttdagen – men läs även artiklar som tar upp kringliggande problem och saker att tänka på. Detta med allt från adressändring till eventuell delad vårdnad.