Känn dig speciell med rätt festklänning

Festklänningen. Den är mjuk och len. Formar sig perfekt efter kroppen. Slutar precis ovan knäna och skimrar lite när du rör dig i ljuset. Om bara timmarna kunde gå fortare så att man kunde få visa upp sig själv i detta konstverk! – tänker du. Snart är det dags för partyt och du vet att du har valt rätt klänning. Innan du går tar du på dig de högklackade stilletskorna och tar tag i den nätta lilla axelväskan. En sista titt i spegeln i hallen, rätta till ett veck, flytta på en hårslinga…sådär!

Hur hittar man rätt festklänning?

En festklänning ska skilja sig från dem andra klänningarna i din garderob. Det måste inte vara så mycket som en aftonklänning med långa draperingar och dyra detaljer, men den bör vara något extra till vardagen. En liten chic klänning med veckan midja kan du använda till många speciella tillfällen, som:

  • underhållning på jobbet
  • arbetsmöten
  • bankettmottagningar
  • shopping
  • dejter
  • bröllopsmottagningar.

Välj mönster och material efter behag. Sedan kommer nästa steg. Accessoarer. Precis som en riktigt god måltid inte kan serveras utan dryck kan och bör en festklänning kombineras med en eller flera accessoarer. Glöm inte att smink och hårfrisyr också påverkar helintrycket. Om du inte är säker på din stil än, så kom ihåg att en svart festklänning, ”the little black dress”, är en bra klänning att börja med. Antalet partyklänningar kommer att bero på din sociala livsstil. Om du deltar i mer än två speciella tillfällen om året kanske du bör föröka antalet festklänningar i garderoben. Lätt är det dessutom numera att fylla garderoben, man besöker en bra webbutik som till exempel Halens, tittar runt och lägger i korgen, betalar och inom någon dag har man allting hemma. Väldigt smidigt för den som inte alltid har tid att gå ut på stan och titta runt. Kvalitetstiden vill man ju lägga på att bära sina snygga kläder och bli festens centralpunkt.

Endast för kungligheten?

 Festklänningar har inte alltid varit inom reach för alla kvinnor. Århundraden tillbaka var det endast de rika och kungliga som kunde unna sig många klänningar, speciellt mer än en festklänning. Men i början på 20-talet blev det klänningsrevolution och alla kvinnor började skaffa sig sina egna festklänningar, till priser som de kunde betala utan att ta ett lån. Stilen har så klart varierat från årtionde till årtionde, från pojkaktigt kort och löst till långt och figursytt. Nu för tiden så finns det flera klädlinjer med vackra kreationer som till exempel Oscar de la Renta, Stella McCartney och Red Valentino. Dessa klänningar kan vara väldigt dyra, men som tur är kopierar större klädaffärer idéerna och säljer stora utbud av liknande kläder till lägre priser. Nu kan vem som helst klä sig vackert. Gör det du med!


Publicerat

i

av

Etiketter: