Creed Aventus, en komplex upplevelse

Världens många dofter har genom vår historia kombinerats i syfte att uppnå en komplett parfym. Genom tester och misslyckanden har parfymtillverkare gått från en klarhet till nästa i jakten på ren perfektion. Creed Aventus är enligt många så nära man kommer, även om arbetet ständigt går framåt. Det parfymhus som ligger bakom Aventus och många andra klassiska parfymer har en rik historia som tar åhöraren med in bakom stängda portar. Under många år var dessa parfymer en förborgad hemlighet endast tillgänglig för de med stora tillgångar och kontakter. Idag går det att inhandla dessa klassiska och aromatiska dofter oavsett börd. Det räcker med att känna till vart man skall vända sig.

Här finns Creed Aventus och många andra parfymer. Såväl klassiska och konservativa som moderna och innovativa. Parfymköp via nätet ger köparen stora möjligheter att botanisera bland dofter som inte går att finna var som helst. Snabba leveranser har gjort att näthandeln blivit en bro över stora avstånd. I och med detta finns möjlighet även för den som bor långt från modehus och parfymerier att införskaffa tidlös parfym.

250 år av doft

Creed har under mer än två sekler tillverkat parfym av hög klass. Creed Aventus, som för många är ett flaggskepp i sortimentet, togs fram i samband med att parfymeriet firade 250 år. Årtalet för parfymen var 2010 och intentionen bakom densamma var att bygga en doft av Napoleons historia. Basnoterna i parfymen är ambra, mysk, vanilj och ekmossa. Som hjärtnoter finns en bred palett som går från pepprig ros till patchouli. Därimellan ryms även björk och jasmin. På toppen framträder svart vinbär i kombination med fruktig äpple samt ananas. Även en fläkt av bergamott går att finna här.

Den som har känt doften av Creed Aventus kan många gånger känna igen den även bland många andra dofter. Klassikern har vunnit en stor publik och många väljer denna vid en rad olika sammankomster. Oavsett formellt eller privat. Parfymhuset är kunglig hovleverantör till Brittiska kungahuset och har en rad omnämnanden. Söker man efter en parfym som inte är lik någonting annat, och som bär historisk prägel, är Creed Aventus värt ett försök!


Publicerat

i

av

Etiketter: