MC kläder alla förare borde ha

Att vara motorcykelförare kan vara både en hobby och mer eller mindre en livsstil – vissa tar hojen ibland medan andra gör det så fort tillfälle ges. Oavsett är det väldigt viktigt att klä sig rätt, både för att skydda sig mot väder och vind men också för att ha ett bra skydd ifall man skulle köra omkull. När det kommer till MC kläder finns mycket att välja bland men några av sakerna är sådant alla förare bör ha på sig både under korta och långa turer.

Ställ med byxa och jacka

Det klassiska MC-stället är givet bland många motorcyklister men det finns också dom som hellre åker runt i jeans och en vanlig jacka. Det är inga rekommenderade MC kläder eftersom dom inte ger något skydd ifall olyckan skulle vara framme.

Riktiga MC kläder och ställ är framtagna både för att vara funktionella, snygga och säkra. Ofta finns olika typer av förstärkningar på plaggen, till exempel vid axlar, knän och höfter. Olika material, till exempel skinn och syntet, har dock olika egenskaper så det är bra att läsa på lite innan ett köp genomförs.

Några saker att tänka och kolla extra på vid köp av MC kläder:

  • Skydd och säkerhet
  • Tålighet mot vatten, vind och andra väder
  • Kvalitet

Riktiga MC skor

Precis som att det finns speciella MC kläder finns också skor som ska ge föraren ett extra bra skydd. Rejäla kängor eller stövlar med förstärkningar är bra skor att ha på sig under färden och även här finns olika material att välja bland.

Hjälm

Kanske inget plagg men ack så viktigt – hjälmen. Det är förvisso lag på att bära hjälp när man kör motorcykel, vilket dom flesta gör men faktum är att det finns bättre och sämre modeller att välja bland. Här ska man vara särskilt noggrann så att huvudet skyddas väl.

Övriga MC kläder som är bra att ha

För kalla årstider kan det vara skönt att ha ett riktigt bra underställ att ha inunder jacka och byxor. Ett annat bra komplement i MC-garderoben är någon form av halsduk, halsskydd eller så kallad ”buff”. Även en rånarluva kan vara skönt att dra på sig in under hjälmen under kalla dagar.

Outfiten med MC kläder avslutas givetvis med ett par ordentliga handskar som både kan skydda och hålla händerna varma.


Publicerat

i

av

Etiketter: