Så går en klinikbehandling med Exuviance till

Så går en klinikbehandling med Exuviance till

Många hudterapeuter, – och kliniker använder sig av hudvårdsmärket Exuviance när ansiktsbehandlingar genomförs. Den som aldrig varit på ansiktsbehandling undrar säkert hur det går till och om det verkligen skiljer sig från att genomföra en hudvårdsrutin hemma. Det enkla svaret är ja, eftersom en terapeut kan anpassa behandlingen med produkter och annat efter den aktuella hudtypen.

Första steget är alltid rengöring

Exakt hur en ansiktsbehandling går till kan skilja sig från klinik till klinik, då terapeuterna kan ha något olika tillvägagångsätt. Men det finns åtminstone en ungefärlig ordning man kan förvänta sig och det första steget är alltid, utan undantag, rengöringen.

Ofta får man lägga sig ned och få ett frottéband runt huvudet som skyddar håret. Därefter masserar terapeuten in rengöringen, som hos Exuviance finns i flera sorter, och därefter torkas lödder eller kräm bort med varma, fuktiga handdukar.

Peeling och exfoliering

Nästa steg är ofta någon form av peeling eller exfoliering. Det innebär att man tar bort döda hudceller samt stimulerar cellbildningen i huden, bland annat för att ge mer lyster. Detta är inget som gör ont, det är snarare väldigt behagligt. Efter peelingen händer det att terapeuten klämmer ut eventuella pormaskar – det kan däremot kännas men det är definitivt mödan värt.

Fuktgivande mask

När huden är ren från både smink, smuts och döda hudceller är det vanligt att terapeuten täcker ansiktet med varma handdukar. Detta för att porerna ska öppna upp sig och blir mer mottagliga för den fukt man sedan kommer att lägga på. Går man på behandling med produkter från Exuviance läggs en återfuktande mask som passar den hudtyp man har. Masken verkar ett par minuter innan den tvättas av på samma sätt som rengöringen.

Avslutning med produkter från Exuviance

Sist men inte minst så avslutas behandlingen med att man lägger en återfuktande dagkräm. Detta är en kategori som Exuviance har flest produkter i, så terapeuten väljer även här ut den som passar hudtypen bäst.

För den som blir sugen på att köpa med sig produkter från Exuviance hem bör i första hand satsa på följande:

  • Rengöring
  • Peeling
  • Dagkräm
  • Nattkräm

Utöver dessa finns även serum, masker, ansiktsvatten och mycket mer i utbudet men det är alltid bra att prova sig fram, för att sedan utöka sin hudvårdsrutin succesivt.


Publicerat

i

av

Etiketter: