Resvänliga skor på nätet

Resvänliga skor på nätet

När du ska ut och resa finns det vissa saker du bör ha i åtanke när du inhandlar dina nya skor på nätet. Här går vi igenom vad du bör tänka på för att inte begå de misstag som så många turister före dig har begått.

Det allra viktigaste när du bestämmer dig för vilka skor på nätet du ska inhandla är naturligtvis komforten. Om du vet att du kommer gå en hel del vill du inte riskera att drabbas av skavsår eller värk i fötterna, och på så vis förhindras från att njuta av semestern i fulla lag. Komfort behöver dock inte vara likställt mängden vaddering och stöd för fotvalvet. Det är istället viktigt att dina skor är flexibla, mjuka och rymliga. Skor som har mycket vaddering och kramar dina fötter alltför tight kommer sannolikt ge upphov till skavsår och du bör därför köpa skor på nätet som ger en mer barfota känsla och gott om utrymme för tårna.

Mångsidiga skor på nätet för alla typer av resor

Ofta döper vi skokategorier utifrån den aktivitet de är tänkta att användas för: vandringsskor, löparskor o.s.v. Detta är dock väldigt opraktiskt! Det sista du behöver när du ska ut och resa är att packa ner fem olika par skor för olika aktiviteter. När du reser behöver du skor som fungerar för flera olika aktiviteter, vilket gör att du kan röra dig sömlöst mellan aktiviteterna. Du bör därför leta efter skor på nätet som du kan bära under långa promenader i naturen såväl som till en restaurang eller en kortare promenad i stadsmiljö.

Tunga och otympliga skor tar upp mer plats än de gör nytta. När du är i färd med att köpa skor på nätet till din nästa resa bör du därför undvika dessa. Titta istället på skor med en låg vikt som är lätta att få ner i resväskan. En sko som i princip inte väger någonting alls och ockuperar ett minimalt utrymme i väskan är optimalt. Låg vikt och litet utrymme går hand i hand med mångsidigheten, särskilt om du är i behov av skor för flera olika aktiviteter och miljöer, och redan har börjat fylla resväskan.


Publicerat

i

av

Etiketter: