Städningstips du inte kommer kunna leva utan när du testat

Städningstips du inte kommer kunna leva utan när du testat

Vem vill inte ha smarta städningstips som gör städningen både roligare och mer effektiv? Att använda sådant som redan finns hemma, i ditt skafferi, är ett bra tips som många kanske inte känner till. Visste du till exempel att du kan putsa fönstren med ättika och rengöra ugnen med bikarbonat? Hur kan du läsa här och ännu fler hittar du på städbloggen.

Putsa fönster med ättika

Glöm allt vad dyra fönsterputsmedel och fönsterskrapor heter. Ett enkelt, miljövänligt och framförallt snabbt städningstips är att pusta fönstren på är med ättika. Du behöver:

  • En tom flaska med spraymunstycke
  • Ättika
  • Diskmedel
  • Vatten
  • Två microfibertrasor

Börja med att blanda ca 2 delar ättika med 1 del vatten i flaskan. Droppa sedan i ett par droppar diskmedel och skaka flaskan lätt. Spraya blandningen på dina fönster och fukta en av trasorna med ljummet vatten – torka. Torka sedan med den torra trasan och du har ett skinande rent resultat utan vare sig flammor eller ränder.

Ättiksblandningen är även perfekt att använda som rengöringsmedel i både kök och badrum och detta är ett städningstips som du garanterat inte kommer kunna leva utan när du väl har testat. Det kan faktiskt inte bli enklare att få rena fönster – förutom om du möjligen skulle anlita ett proffs.

Rengör ugnsluckan med bikarbonat

Har ugnsluckan grott igen av fett och matrester? Kanske har du provat diverse medel för att försöka få bort det. Kanske har du till och med gett upp hoppet? Det finns en räddning och den heter bikarbonat. Detta städningstips fungerar på dom mest ingrodda luckorna och det enda du behöver har du troligen hemma.

Du behöver är bikarbonat, vatten och en spis/hällskrapa. Blanda bikarbonat och vatten till en smet. Fördela jämt över din smutsiga ugnslucka och låt vecka ca 30 minuter. Använd hällskrapan för att skrapa bort det som bränt sig fast och den igengrodda luckan kommer vara ett minne blott. Avsluta gärna med att putsa den med den ovan nämnda ättiksblandningen!

Fler snabba städningstips

Städa alltid uppifrån och ner är ett klassiskt städningstips men ack så viktigt att tänka på. Dammar du hyllor, bord och fönster efter att du dammsugit får du börja om med dammsugningen igen. Ett annat tips som passar vid storstädningen på vintern är att lägga ut mattorna i snön. Slå, skrubba och låt snön göra det stora jobbet (på båda sidorna)!


Publicerat

i

av

Etiketter: