Nya axelväskor

Axelväskor second hand

Axelväskor finns i alla möjliga olika prisklasser och kvaliteter. Ett sätt att finna axelväskor av god kvalitet men som samtidigt inte är för dyra är att köpa dem second hand. Här berättar vi vad du behöver tänka på när du köper axelväskor second hand samt var du kan hitta dem.

Vad du bör tänka på

Det finns ett antal saker du bör ha i åtanke när du köper axelväskor second hand, beroende på vilken typ av väska du köper.

  • Läderväskor: Om du köper axelväskor i läder är det viktigt att titta ordentligt för att se att lädret har börjat spricka, eller om det helt enkelt är väldigt torrt. I så fall är det stor risk att det snart kommer att gå sönder. Läder är visserligen ett mycket hållbart material, men det måste underhållas väl.
  • Sömmar: Syna sömmarna för att se att de inte har börjat gå upp. Om du hittar axelväskor som du verkligen gillar till ett bra pris kan det ibland vara värt att köpa dem även om de har vissa skavanker, såsom sömmar som börjat gå upp. Du kan alltid lämna in väskan för att få den lagad. Tänk dock på att detta innebär en extra kostnad och gör att väskan kanske blir lika dyr i slutändan som om du köpt den ny.
  • Kvalitet och hållbarhet: Tänk på att köpa axelväskor i god kvalitet som håller länge. Det är inte så stor mening med att köpa en väska second hand som du sedan bara kan använda ett par gånger. Ett tips är att köpa axelväskor i hållbara material som slits snyggt.
  • Online eller i en second hand affär: Det finns många second hand affärer som säljer axelväskor. Både dyrare vintagebutiker med många snygga axelväskor att välja mellan och billigare loppisar och liknande där du kan göra riktiga fynd. Du kan även köpa axelväskor online, både på sidor som säljer varor till fast pris och sidor där varor auktioneras ut.

Ibland är det kanske inte ens för priset du tittar på axelväskor second hand, utan för att hitta en unik väska som ingen annan har eller helt enkelt för att du tycker att de axelväskor du hittar i second hand affärer brukar vara snyggare. Oavsett vilket så är second hand ett bra alternativ för att hitta en snygg och ekonomisk axelväska. Och det är bra för miljön också!

 


Publicerat

i

av

Etiketter: